Deze blog gaat over thuisbakken, met amateur gereedschappen die binnen ieders bereik liggen. Het is mijn manier om de baktechnieken onder de knie te krijgen en te verbeteren. Vroeger schreef ik alles op in een (zwart) boekje, maar dat werd al snel onoverzichtelijk.
Deze blog leek me een handigere manier om de vorderingen bij te houden.
De recepten zijn allemaal uitgeprobeerd, doch het zou kunnen dat er hier en daar een foutje ingeslopen is.
Meestal gaat het om eerlijk recepten, met alledaagse ingrediënten. Met een voorkeur voor streekeigen producten.
Wie Limburg – Haspengouw zegt, zegt fruit, vlaaien, stroop, speculaas, …
Ieder bakt zijn koek zoals hij hem wil eten, de recepten zijn eerder leidraden en kunnen worden aangepast aan iemand zijn eigen smaak.
Ik hou nog wel wat van experimenteren en (mis)baksels te verbeteren en daardoor kunnen soms recepten (licht) gewijzigd worden om de volgende keer tot een beter resultaat te komen.