Bereidingsduur : 1.5 uur
Voor het deeg eentje dat krokant bakt, Pâte Sucrée – Linzerdeeg. Dit kan op voorhand klaargemaakt worden en in de koelkast bewaard, dan is de vetstof goed opgesteven om het uit te rollen en in een ingevette (boter / olie) vorm te doen. Kantjes mooi aandrukken. Het overtollige kan verwijderd worden door met de rol over de vorm te rollen.
Recept voor een taart(je) van 24 cm:
Ingrediënten voor de vulling : | |
|
|
Oven voorverwarmen op 220° Conventioneel /200°C hete lucht.
De eieren splitsen. De dooiers en suiker wit schuimig kloppen. De vanillezaadjes en Ricotta onder mengen.
Het koffiepoeder oplossen in de eetlepel water, en onder de rest mengen.
De chocolade met de melk smelten en weerom ondermengen.
De eiwitten stijf kloppen en onder het mengsel spatelen, zo blijven de eiwitten en het beslag luchtig.
De vulling in de vorm (deeg) scheppen en mooi gelijk strijken.
De taart in de oven plaatsen – en bakken gedurende 30 à 35 minuten.
Uit de oven halen en 10 – 15 minuten laten afkoelen. Uit de vorm halen en verder laten afkoelen op een rooster.
Afwerken met chocolade schilfers, poedersuiker en slagroom voor de fans..