Een Biscotti is een Italiaans koekje dat 2 keer gebakken wordt. Een keer om te bakken en de tweede keer de oven in om uit te drogen. Het zou afkomstig zijn uit het stadje Prato. Biscotti worden soms ook wel Cantuccini genoemd. In tegenstelling tot de meeste koekjes bevat biscotti geen boter. Het is dan ook een droog hard koekje dat best geweekt wordt in de koffie, thee, (zoete) wijn of likeur.
Bereidingsduur : Ongeveer een uur.
Recept voor een doosje vol:
Deeg: | |
|
|
De amandelen kan je ook vervangen door ander noten of gedroogde vruchten. v.b. 60gr cranberries en 60gr gehakte ongezouten pistachenoten.
Hak de amandelen, andere noten of vruchten grof – de stukken moeten later zichtbaar blijven.
De bloem, het bakpoeder, zout, suiker en de 2 eieren mengen.
De zestes en amandelen (of andere noten / vruchten) eronder mengen. Als er amandelen uitvallen gewoon terug induwen.
Bakplaat klaarmaken met bakfolie, of inboteren.
Vier worsten maken van ongeveer 2,5 centimeter dik, op een licht bebloemd oppervlak, op de bakplaat plaatsen en licht plat drukken zodat ze ovaal wordt.
Afstrijken met het eigeel, om ze mooi te laten blinken.
Afbakken op 180° Conventioneel/160° hetelucht voor 20 minuten.
De worsten uit de oven halen. De oven 30° graden terugdraaien naar 150° conventioneel / 130° hetelucht.
De worsten onmiddelijk in een hoek van 45° in schijfjes van ongeveer 12mm snijden. De schijfjes terug op de bakplaat plaatsen en gedurende 15 minuten in de oven laten drogen. Eventueel de oven een paar maal openen om de vochtige lucht te laten verdwijnen, of iets tussen de deur plaatsen.