Sandwiches, zachte luxe voor het ontbijt.

Voor 15 stuks:

Ingrediënten:
  • Bloem
  • Instant Gist
  • Melk
  • Water
  • Suiker
  • Zout
  • Vetstof
  • Ei
  • 500gr
  • 11 gr (zakje)
  • 120ml
  • 115ml
  • 38 gr
  • 7 gr
  • 75 gr
  • 1

Deeg

Meng de helft van de bloem (250gr) met de gist. Maak de melk en vloeistof lauw (niet te warm), doe dit in een mengkom, meng de bloem-gist in het mengsel.  Klop het ei, en voeg de helft toe.  Meng de deegvloeistof goed door en laat dit een half uur afgedekt rijzen.
Vervolgens doe het zout, suiker en vetstof erbij en als laatste de resterende helft van de bloem, voeg bij de deegvloeistof. Alles goed kneden gedurende 15 minuten met de keukenmachine.
Nog even met de hand na-kneden, deeg opbollen en 35 minuten laten rijzen.
Deeg in 15 stuks verdelen (circa 60 gr), opbollen. 10 minuten bolrijs. De sandwiches vormen en op de bakplaat zetten. Nog minimum een uur laten rijzen.
De oven voorverwarmen op 200°C Hete lucht, 215°C Conventioneel.
afwerken en bakken
De Sandwiches afstrijken met het resterende ei. Gedurende 15 à 18minuten bakken. Uit de oven halen en laten afkoelen op een rooster.