Luchtige muffins,  eenvoudig, snel klaar en fris van smaak.  In de tuin zijn de frambozen rijp, tijd om er iets mee te doen want ze bewaren niet lang.
Het kan ook met bevroren frambozen, doe deze nog in bevroren toestand in het beslag. De baktijd zal nu wel met 3 à 5 minuten toenemen.
Duurtijd 40 minuten.

Recept voor 12 frambozenmuffins.

In een standaard (middelgrote) muffin – cup cakevorm.

Ingrediënten: Gelijk met papier Bolle top
  • Yoghurt Natuur
  • Plantaardige olie
  • Citroensap
  • Eiwitten
  • Bloem
  • Suiker
  • Bakpoeder
  • Zout
  • Citroenzestes
  • Frambozen
  • 120gr (potje)
  • 45 ml
  • 15 ml – 1 el
  • 2 (medium)
  • 190 gr
  • 150 gr
  • 2tl
  • 1/4 tl
  • 1 citroen
  • 250 gr (1 kop)
  • 180gr
  • 67 ml
  • 1,5 el
  • 3 (medium)
  • 285 gr
  • 225 gr
  • 3tl
  • 1/3 tl
  • 1 citroen
  • 1,5 kop

Verwarm alvast de oven voor op 180°C Hetelucht, 200°C Conventioneel.
Maak de bakvorm klaar, boter hem in of doe er papiertjes in.

Beslag

Rasp eerst de citroenzestes, doe ze in een beslagkom, voeg de bloem, suiker bakpoeder en en zout toe. Meng alles goed onder.

Doe de natte bestanddelen in een maatbeker. Yoghurt, olie, citroensap en eiwitten. roer alles goed onder. doe dit in de beslagkom en meng net onder.
Meng de frambozen voorzichtig onder.
Verdeel het beslag gelijk over de 12 vakken.
Bak af gedurende 15 à 18 minuten tot ze mooi goudbruin bovenaan zijn, haal uit de oven en laat ze afkoelen op een rekje.