Pita, is vrij snel klaar. Tot nog toe altijd broodjes in het grootwarenhuis gekocht die moeten opgewarmd worden. Waarom niet een zelf proberen …
Ik denk niet dat we er nog klaargemaakte gaan kopen na vandaag Glimlach . Het deeg klaarmaken met de broodbakmachine, is amper werk aan. En het kan ook op het pizza menu, hierdoor zijn ze relatief snel klaar.
Duur tijd ongeveer 2 uur (Niet de hele tijd bezig).

Recept voor een 8 pitabroodjes:

Ingrediënten :
  • Tarwebloem
  • Water
  • Olijfolie
  • Zout
  • Suiker
  • Instant Gist
  • 350 gr
  • 225 ml
  • 1 el
  • 1,5 tl
  • 1 tl
  • 1 tl

Doe de bestanddelen in de Broodbakmachine.
Zet de machine op het pizzadeeg menu of gewoon deeg menu, en wacht tot het programma is afgelopen.
Verdeel het deeg in 8. Bol de stukjes deeg op en rol ze uit tot 3 à 5 mm dik in een licht ovale vorm.
Dek ze af en laat een half uur narijzen.
Maak ondertussen 2 bakplaten klaar, en zet ze in de oven. Verwarm de oven en de platen voor op 220°C hetelucht – 250°C Conventioneel.
Leg de pitabroodjes op de hete platen en bak ze onmiddellijk af gedurende een 10tal minuten. Tot ze een lichtbruine kleur hebben. Haal uit de oven en leg ze op een rooster.