Een warme stevige quiche voor een druilerige herfstdag, bereid met volkoren deeg.
Recept voor een Quiche van 30 cm, 6 à 8 personen :
Ingrediënten Deeg: | |
|
|
Ingrediënten Vulling: | |
|
|
Deeg
Meng de droge ingrediënten in een kom. Voeg de olie toe en meng. Voeg water toe en ga door met mengen, tot dit is geabsorbeerd. Dan het deeg kneden, tot het een bal wordt.
Verwarm de oven voor op 180°C Hete lucht, 220°C Conventioneel..
Boter of olie een bakvorm lichtjes in, en bestrooi lichtjes met bloem.
Rol het deeg uit, plaats het in de bakvorm en fonceer het netjes in de vorm.
Doorprik de bodem met een vork, leg een bakpapier op het deeg en vul de vorm met bakparels, droge erwten of droge bonen.
Bak blind gedurende een 15 tal minuten. Bereid ondertussen de vulling.
Haal uit de oven, verwijder het bakpapier en de bakparels, droge erwten of droge bonen.
Zet even terug in de oven om de bodem uit te drogen.
Vulling
Ontdooi de spinazie (microgolf) en snij/hak grof.
In een kleine pan, sauteer de de rode zoete paprika in olijfolie tot ze zacht zijn. Voeg de look toe en laat nog een minuutje op het vuur staan.
Meng de room, eieren, basilicum en geraspte parmezaan in een andere kom. Kruid af.
Verdeel de paprika, mozzarella stukjes, chorizo, peterselie en spinazie over de taart.
Stort het eiermengels in de taart, en bak 25 à 30 minuten.
Haal uit de oven, ontvorm en laat 5 minuten afkoelen op een rooster alvorens aan te snijden en op te dienen.
Geniet van het lekkers, met mate ☕☕☕☕