Een veelzijdige gezonde(re) pannenkoek, waarmee men alle kanten uit kan.
Kan zowel met zoete zaken (suiker, stroop, …), als met hartige zaken gegeten worden. Als ontbijt of als lunch…
Boekweit is eigenlijk geen graan, maar een veelknopige plant. Het is een niet veeleisend gewas, dat vroeger populair was op de arme heidegronden van de Kempen.
Recept voor een 8 boekweit pannenkoeken:
Ingrediënten | |
|
|
Beslag
In een beslagkom, meng alle droge bestanddelen door elkaar: Bloem, boekweitmeel, gist en zout.
Met een garde, maak een kuiltje in het midden, en voeg de melk beetje bij beetje toe. Roer goed om, en draag er zorg voor dat er geen klontjes overblijven. Meng als laatste het ei door het beslag.
Laat het minimum een half uur rijzen op een warme plaats, afgedekt met een theedoek.
Bakken
Verhit een koekenpan, olie ze lichtjes in. Schep het beslag in de pan, zodat de bodem bedekt is. Bakken één zijde, keer de pannenkoek om en bak de andere zijde.
Zoet : Serveer warm met jam, stroop, suiker. Of maak er een fruitwrap van.
Hartig: Met sla, ricotta, zalm, …
Geniet van het lekkers, met mate ☕☕☕☕