Muffins – zijn snel klaar als er onverwacht bezoek komt.

Recept voor 12 middelgrote appelsienmuffins :

Ingrediënten :
  • Bloem
  • Bakpoeder
  • Maagzout
  • Basterdsuiker
  • Maanzaad
  • appelsienzestes
  • Boter
  • Appelsienconfituur
  • Eieren
  • Karnemelk
  • 360 gr
  • 2,5 tl
  • 1/2 tl
  • 3 2/3 el
  • 3 el
  • van 1 sinaasappel
  • 120 gr
  • 120 gr
  • 2 grote
  • 100 ml

Beslag

Verwarm de oven voor op 180°C Hetelucht 200°C  Conventioneel – maak de muffinvorm klaar.
In een kom meng de droge bestanddelen: Bloem, Bakpoeder, Maagzout en Suiker. Roer het Maanzaad en de appelsienzestes erdoor. Maak alvast een kuiltje in het mengsel.
Meng in een ander kommetje de Karnemelk en de eieren.
In een pannetje smelt de boter, en meng al roerend de confituur onder tot een glad mengsel.
Doe het boter- en eiermengsel en meng net zolang tot alles samenkomt.

Bakken

Verdeel het beslag over de 12 vormpjes, en plaats direct in de oven.
Bak 12 à 15 minuten. Test met een prikker als er nog beslag aan blijft hangen door er mee in het midden van een muffin te prikken.
Haal de sinaasappelmuffins uit de oven, laat even afkoelen in de vorm. Haal de muffins uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Indien gewenst versier de muffins.