Pur’myrtille naar Eric Barnerias van ‘en Qu4tre’.
Een taartje met blauwe bessen en Kaasmousse.
Recept voor 9 Pur’myrtille taartjes van 7 cm.
Blauwe Bessen vulling: | |
|
|
Kaasmousse | |
|
|
Amandelcrème | |
|
|
Zanddeeg | |
|
|
Nappage | |
|
|
Versiering | |
|
Blauwe bessen vulling
Breng de blauwe bessen met de suiker aan de kook. Vries in in halve bol mallen van 3 cm. Wacht een paar uur.
Kaasmousse
Laat de gelatine 20 minuten weken in water. Smelt de gelatine, en meng onder 1/4 van de kaas, meng daarna met de rest van de kaas.
Klop de room de room lobbig en spatel onder het kaasmengsel.
Doe de mousse in halve bol mallen van 6cm, plaats de blauwe bessen vulling in het midden.
Amandelcrème
Maak de boter zacht. Meng afwisselend amandelpoeder, suiker, en ei onder de zachte boter. Klop de room lobbig en meng onder.
Doe in een spuitzak.
Zanddeeg
Maak een portie zanddeeg.
Rol 2 à 3 mm uit en fonceer in bakringen van 7 cm. Laat 2 uur rusten in de koelkast. Prik de de bodem en doe bakbonen in de taartjes. Bak 15’ minuten blind af op 160°C Hete lucht – 175°C conventioneel.
Verwijder de bakbonen. Spuit een spiraal amandelcrème, 5 à 6mm dik, op de bodem. Duw her en der een blauwe bes in de crème.
Zet terug in de oven 15’ op 150°C Hete lucht – (165°C conventioneel).
Haal uit de oven, verwijder de bakringen en laat afkoelen op een rooster.
Nappage
Laat de gelatine weken.
Breng suiker water glucose even aan de kook. voeg de kleurstof toe, en laat de gelatine oplossen in de siroop. Laat afkoelen tot de siroop begint te geleren.
Doe over de halve bollen kaas mousse. Herhaal indien nodig.
Montage
Plaats de halve bollen op de taartjes, versier met wat kokosrasp. Plaats een blauwe bes boven op de halve bol. Zet in de koelkast om verder te laten ontdooien.
Geniet van het lekkers, met mate