Fantastik – met Citrusvruchten Passievruchten en Gember. Een vleugje lentefrisheid tijdens het begin van de lente.
De bodem is opgebouwd uit zandeeg met daarop een citroensbiscuit, geimpregneerd met een citroenpunch.
Een Crème met passievruchten en gember. De afwerking met sinaasaappel, crumble en rozenblaadjes.
Naar Christophe Michalak-
Fantastik Citrus Passie Gember
Taart Ø18cm
Opbrengst 6 personen
Ingrediënten
Passievruchtencrème met gember
- 3 gr Gelatine
- 85 gr Passievruchtenpuré
- 20 gr Gember
- 50 gr Suiker
- 100 gr Ei 2 stuks
- 70 gr Boter
Zanddeeg
- 90 gr Boter
- 35 gr Poedersuiker
- 1 gr Fleur de sel
- 80 gr Bloem
Citroenbiscuit
- 50 gr Ei 1 stuk
- 80 gr Suiker
- Zestes van 1 Citroen
- 80 gr Suiker
- 40 gr Zure Room
- 60 gr Bloem
- 1 gr Bakpoeder
- 20 gr Olijfolie
Citroenpunch
- 50 gr Water
- 25 gr Suiker
- Zestes van 1/2 citroen
- 25 gr Citroensap
Crumble zonder gluten
- 10 gr Hazelnoten
- 35 gr Zachte Boter
- 35 gr Poedersuiker
- 35 gr Maïszetmeel
- 10 gr Aardappelzetmeel
- 20 gr Amandelpoeder
- 1 gr Zout
- 35 gr Witte Chocolade
- 35 gr Praliné
Afwerking
- 1 grote Sinaasappel
- 1 el Sinaasappelmarmelade
- Rozenblaadjes
- Geconfijte Gember
Instructies
Passievruchtencrème met gember
- De gelatine laten weken in koud water.
- De gember in stukjes snijden, aan de kook brengen met de passievruchtenpuré. Vijf minuten laten infuseren. Daarna zeven.
- Het ei met het suiker loskloppen, toevoegen aan de passievruchtenpuré. Al roerend verwarmen tot 85°C. Laten afkoelen tot 40°C, blokjes zachte boter onder mixen. Afdekken met folie en verder laten afkoelen.
Zanddeeg
- Oven voorverwarmen op 180°C
- De boter zacht maken en luchtig kloppen. Droge bestanddelen toevoegen en alles kort mengen.
- In een licht ingeboterde bakring van 18cm verdelen , op een een bakplaat met bakpapier. Gedurende 8 minuten bakken op 180°C.
Citroenbiscuit
- De temperatuur van de oven verlagen naar 170°C.
- Het ei en de suiker ruban kloppen (wit romig). De zestes toevoegen, daarna de zure room. De bloem samen met het bakpoeder zeven en toevoegen. De olijfolie onder mengen.
- Het beslag boven op het zanddeeg verdelen. Verder bakken gedurende 15 minuten op 170°C.
- Uit de oven halen laten afkoelen, en uit de bakring halen.
Citroenpunch
- Water met de suiker even laten koken. De zestes en het citroensap toevoegen.
Crumble zonder gluten
- De hazelnoten hakken en 10 minuten roosteren in de oven op 170°C.
- Meng de zachte boter met de gezeefde poedersuiker, maïszetmeel, aardappelzetmeel, zout en amandelpoeder.
- Maak een bakplaat klaar, en doe hierop brokjes van het deeg. Bak gedurende 30 minuten op 170°C.
- Smelt de chocolade, meng met de pralinepasta, geroosterde hazelnoten en de brokjes crumble.
Afwerking
- De sinaasappel schillen en partjes uitsnijden. Mengen met de marmelade.
- De bodem inpregneren met de citroenpunch, hierop toefjes passievruchtencrème spuiten.
- Sinaasappelpartjes, crumble en eventueel rozenblaadjes en geconfijte gember verdelen over het taartje.
Geniet van het lekkers, met mate