Over wie de Pavlova heeft uitgevonden is er enige discussie tussen Nieuw-Zeeland and Australië. Feit is wel dat het dessert vernoemd is naar de Russische Ballerina Anna Pavlova.
Een traditionele Pavlova is een simpel gebakje: een Franse Meringue met hierop slagroom en zacht en/of rood fruit.
De pavalova  hieronder is opgebouwd  uit een biscuit bedekt met frambozenconfijt, mascarpone-slagroom en zacht fruit, de meringues met cassis worden aan de zijkant geplaatst.
Naar Emmanuel Ryon van Café Pouchkine.

Recept Pavlova Cassis

 

Pavlova Cassis

Voor  8 Pavlovas
Moeilijkheidsgraad : Makkelijk
Gang Dessert
Keuken Frans
Trefwoorden cassis, meringue, pavlova
Totale Tijd 3 hours
Opbrengst 8 personen
Auteur Krollemol

Ingrediënten

Meringues

  • 125 gr  Eiwit
  • 1 gr Cream of Tartar
  • 125 gr   Suiker
  • 1,5 el  Cassissiroop
  • 1 gr Vanillepoeder
  • 125 gr  Poedersuiker

Frambozenconfijt

  • 150 gr  Frambozencoulis
  • 15 gr Suiker
  • 1,5 gr  Pectine NH

Biscuit

  • 1 ei
  • 66 gr Suiker
  • 1 tl Vanillesuiker
  • 74 gr Bloem
  • 2/3 tl Bakpoeder
  • 33 ml Melk
  • 10 gr Boter

Mascarpone Slagroom

  • 125 gr Mascarpone
  • 1 gr Vanillepoeder
  • 250 gr  Room 35%
  • 25 gr  Poedersuiker

Afwerking

  • Zacht Fruit (aardbei, framboos, braam, blauwe bos, aalbes ...)
  • Crème de Fraise/Framboise (Likeur)

Instructies

Meringues

  • Het eiwit 1/3 van de suiker en cream of tartar opkloppen, als het schuimig wordt 1/3 toevoegen. Het laaste deel suiker toevoegen als het de meringue stijf begint te worden.
  • Voeg achtereenvolgens de cassissiroop en het vanillepoeder toe.
  • Meng de poedersuiker kort onder.
  • Spuit de meringues met een gekartelde spuitmond (11) op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak op 100°C gedurende 80 à 90 minuten.

Frambozenconfijt

  • Verwarm de coulis tot 45°C. Meng de suiker met de pectine.
  • Voeg suiker en pectine al roerend toe aan de frambozencoulis, breng aan de kook en laat even goed doorkoken. Laat afkoelen.

Biscuit

  • Klop het ei en de suiker ruban - wit en romig.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder.
  • Spatel de helft van de bloem onder, vervolgens de melk. Dan de 2de helft van de bloem en de boter.
  • Strijk het beslag gelijkmatig uit op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak gedurende 8 à 10 minuten op 175°C (Hetelucht).
  • Haal uit de oven, snij eventueel de kantjes los en laat afkoelen op een rooster.

Mascarpone Slagroom

  • Klop de mascarpone los, voeg achtereenvolgens het vanillepoeder, slagroom en de poedersuiker toe en klop op.
  • Doe in een spuitzak met gekartelde mondstukje.

Afwerking

  • Sauceer de biscuit met crème de fraise of framboise. Snij in Rechthoekjes (gebruik de meringues als hulp om de grootte te bepalen).
  • Doe hieop een laagje frambozenconfijt. En een toef slagroom om de meringues op hun plaats te houden. Plaats de meringues aan de zijkant.
  • Spuit slagroom in tussen de meringues. Werk af met het fruit.

 

Geniet van het lekkers, met mate   ☕☕☕