Een kersentaart met zoete kersen, vers van de kersenboom.
De bodem van de kersentaart is een traditionele zanddeeg bodem, gevuld met kersencompote en kersencrème. Bovenop verse kersen en amandelsiroop.
Naar Hugues Pouget van “Hugo & Victor“.

kersentaart

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld 
kersentaart, zanddeeg, amandelcrème, kersencrème, kersencompote, verse kersen, amandelsiroop Voor een kersentaart van 20 cm
Gang Dessert
Keuken Frans
Trefwoorden kersen, kersentaart
Totale Tijd 2 hours
Opbrengst 8 personen
Auteur krollemol

Ingrediënten

zanddeeg

  • 67 gr koude boter in blokjes
  • 110 gr bloem
  • 25 gr ei
  • 2,5 gr fleur de sel
  • 41 gr poedersuiker
  • 15 gr amandelpoeder

amandelcrème

  • 63 gr boter
  • 21 gr suiker
  • 63 gr ei
  • 42 gr amandelpoeder
  • zestes van 1/3 citroen

kersencrème

  • 20 gr puddingpoeder
  • 20 gr eigeel
  • 30 gr suiker
  • 250 gr kersensap
  • 50 gr room 35%

kersencompote

  • 200 gr ontpitte kersen
  • 30 gr suiker
  • 10 g amandelsiroop

montage

  • 400 gr kersen
  • 30 g amandelsiroop

Instructies

zanddeeg

  • De koude boter mengen de bloem tot het poederachtig wordt. Dan het ei en het zout toevoegen. Vervolgens het gezeefde poedersuiker en amandelpoeder bijvoegen en alles kort laten mengen tot een homogeen geheel.
  • Inpakken in folie en een paar uur laten opstijven in de koelkast.
  • Circa 4mm dik uitrollen en in een ingeboterde taartring van 20 cm fonceren. Terug laten opstijven in de koelkast.
  • Bak de taart 20 minuten blind af op 150°C. Verwijder de bakbonen en de bakring.

amandelcrème

  • Klop de boter luchtig. Voeg de suiker en zestes toe. Klop nu het ei en amandelpoeder er alternerend onder.
  • Spuit een spiraal op de bodem van de taart, en bak nog 7 à 9 minuten op 190°C.
  • Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

kersencrème

  • Roer het puddingpoeder, het eigeel en de suiker glad.
  • Breng het kersensap aan de kook, tempereer het eigeel mengsel door er al roerend wat kersensap op te gieten. Voeg het eimengsel terug bij het kersensap. Breng aan de kook en laat even doorkoken.

kersencompote

  • Doe al de ingrediënten in een kookpot, en laat 15 minuten op een zacht vuurtje sudderen.

montage

  • Ontpit en halveer de kersen.
  • Vul de bodem van de taartbodem met kersencompote. Spuit hierop een laagje kersencrème.
  • Schik de kersen op de kersentaart.
  • Bestrijk met amandelsiroop.

☕☕☕