Een eenvoudig fruittaartje. Joconde biscuit, Perengelei met vlierbessenbloesem, en een bloedend aardbeien-coulis hartje. Opgemaakt met vers fruit
.
Het tutti frutti gebakje is er eentje zonder room, of veel toegevoegde vetstoffen en suiker.
Naar Emmanuel Ryon voor “Café Pouchkine”
tutti frutti
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld joconde biscuit, perengelei met vlierbessenbloesem, aardbeiencoulis Voor 6 taartjes van 8 cm
Opbrengst 6 personen
Ingrediënten
jocondebiscuit
- 30 gr boter
- 150 gr amandelpoeder
- 120 gr poedersuiker
- 200 gr ei
- 130 gr eiwit
- 20 gr suiker
- 40 gr bloem
aarbeiencoulis
- 70 gr aardbeien
- 20 gr frambozen
- 5 à 20 gr suiker naar smaak
- 10 ml water
perengelei
- 6 gr gelatineblaadjes
- 500 gr Peer
- 30 gr rietsuiker
- 30 ml vlierbessensiroop
afwerking en montage
- 150 gr afdekgelei
Instructies
jocondebiscuit
- Laat de boter smelten en afkoelen.
- Klop het amandelpoeder, de poedersuiker in de helft van de eieren op in een keukenrobot (8′).
- Voeg de ander helft toe en laat verder opkloppen (10′).
- Klop de eiwitten op met de suiker tot zachte pieken.
- Meng wat van het ei-broyage mengsel met de boter.
- Spatel nu voorzichtig het botermengsel,het eiwit en de bloem onder.
- Verdeel het mengsel op een bakplaat met bakpapier.
- Bak af op 220°C (Hete Lucht) gedurende 4à6 minuten – Let op de kleur. Het mag niet te donker worden.
- Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Steek circels van 8cm uit.
aarbeiencoulis
- Breng alles aan de kook, laat een beetje indikken.
- Duw door een zeef en vul halve bolvormige mallen van 2,5cm. Zet een paar uur in de diepvries.
perengelei
- Laat de gelatine weken in koud water.
- Schil de peren en verwijder het klokhuis, snij in stukjes.
- Doe de stukjes in een kookpot met de suiker en de siroop en maak er een compote van.
- Mix de compote, doe er de gelatine onder (eventueel even terug opwarmen) laat afkoelen maar niet opstijven.
- Vul halve bolvormige mallen van 5cm 3/4, plaats een ingevroren aardbeiencoulis bolletje in het midden. Vul verder op met perengelei. Laat opstijven in de koelkast of diepvries.
afwerking en montage
- Fruit: Frambozen, Bramen, Meloen, Mango, Cactusvrucht, Kleine Druifjes, Aalbessen, Kiwi, Blauwe bessen, …
- Plaats de halve bolletjesperengelei op de schijfjes biscuit.
- Verwarm de afdekgelei wat zodat hij wat vloeibaarder wordt.
- Bovenkant van de schijfjes en bolletjes insmeren met afdekgelei.
- Hierop/in het fruit schikken.
Geniet van het lekkers, met mate