Een eenvoudig fruittaartje. Joconde biscuit, Perengelei met vlierbessenbloesem, en een bloedend aardbeien-coulis hartje. Opgemaakt met vers fruit

.
Het tutti frutti gebakje is er eentje zonder room, of veel toegevoegde vetstoffen en suiker.

Naar Emmanuel Ryon voor “Café Pouchkine

tutti frutti

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld 
joconde biscuit, perengelei met vlierbessenbloesem, aardbeiencoulis 
Voor 6 taartjes van 8 cm
Gang Dessert
Keuken Frans
Trefwoorden aardbeien, joconde biscuit, peren, tutti frutti, vers fruit
vriezen 12 hours
Totale Tijd 2 hours
Opbrengst 6 personen
Auteur Krollemol

Ingrediënten

jocondebiscuit

  • 30 gr boter
  • 150 gr amandelpoeder
  • 120 gr poedersuiker
  • 200 gr ei
  • 130 gr eiwit
  • 20 gr suiker
  • 40 gr bloem

aarbeiencoulis

  • 70 gr aardbeien
  • 20 gr frambozen
  • 5 à 20 gr suiker naar smaak
  • 10 ml water

perengelei

  • 6 gr gelatineblaadjes
  • 500 gr Peer
  • 30 gr rietsuiker
  • 30 ml vlierbessensiroop

afwerking en montage

  • 150 gr afdekgelei

Instructies

jocondebiscuit

  • Laat de boter smelten en afkoelen.
  • Klop het amandelpoeder, de poedersuiker in de helft van de eieren op in een keukenrobot (8′).
  • Voeg de ander helft toe en laat verder opkloppen (10′).
  • Klop de eiwitten op met de suiker tot zachte pieken.
  • Meng wat van het ei-broyage mengsel met de boter.
  • Spatel nu voorzichtig het botermengsel,het eiwit en de bloem onder.
  • Verdeel het mengsel op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak af op 220°C (Hete Lucht) gedurende 4à6 minuten – Let op de kleur. Het mag niet te donker worden.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • Steek circels van 8cm uit.

aarbeiencoulis

  • Breng alles aan de kook, laat een beetje indikken.
  • Duw door een zeef en vul halve bolvormige mallen van 2,5cm. Zet een paar uur in de diepvries.

perengelei

  • Laat de gelatine weken in koud water.
  • Schil de peren en verwijder het klokhuis, snij in stukjes.
  • Doe de stukjes in een kookpot met de suiker en de siroop en maak er een compote van.
  • Mix de compote, doe er de gelatine onder (eventueel even terug opwarmen) laat afkoelen maar niet opstijven.
  • Vul halve bolvormige mallen van 5cm 3/4, plaats een ingevroren aardbeiencoulis bolletje in het midden. Vul verder op met perengelei. Laat opstijven in de koelkast of diepvries.

afwerking en montage

  • Fruit: Frambozen, Bramen, Meloen, Mango, Cactusvrucht, Kleine Druifjes, Aalbessen, Kiwi, Blauwe bessen, …
  • Plaats de halve bolletjesperengelei op de schijfjes biscuit.
  • Verwarm de afdekgelei wat zodat hij wat vloeibaarder wordt.
  • Bovenkant van de schijfjes en bolletjes insmeren met afdekgelei.
  • Hierop/in het fruit schikken.

Geniet van het lekkers, met mate   ☕☕☕