Handgemaakte eenvoudige pralines voor bij een tas koffie.

Chocolade ganache, gedompeld in fondant chocolade.

Neem een lekkere single origin zwarte chocolade van ongeveer 60% om wat extra karakter te geven.

palet d'or praline

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld 
praline palet d'or voor 64 pralines
Gang Dessert
Keuken Belgisch
Trefwoorden bonbon, ganache, palet d'or, praline
Totale Tijd 2 hours
Opbrengst 64 pralines
Auteur Krollemol

Ingrediënten

ganache

  • 130 gr room 35 %
  • 240 gr chocolade fondant
  • 25 gr boter
  • 10 gr honing

enroberen

  • fondant chocolade
  • cacaonibs
  • eetbaar goudpoeder
  • Tempereer de chocolade.

Instructies

ganache

  • Breng de room aan de kook en voeg de honing toe.
  • Giet in 3 keer al goed roerend bij de chocolade, verkrijg een gladde emulsie. Roer de boter onder.
  • Doe de ganache in een kader van 20 x 20 cm, 8mm hoog op bakpapier of folie. Laat opstijven in de koelkast.
  • Snij vierkantjes van 2,5 cm.

enroberen

  • Doe de cacaonibs in een potje met het goudpoeder. Schud met het potje tot je goudsteentjes krijgt.
  • Dompel, enrobeer de ganache blokjes in de chocolade. Plaats op bakpapier, versier met en cacaonig en laat kristaliseren.

 

Geniet van het lekkers, met mate ☕☕☕