Handgemaakte eenvoudige pralines voor bij een tas koffie.
Chocolade ganache, gedompeld in fondant chocolade.
Neem een lekkere single origin zwarte chocolade van ongeveer 60% om wat extra karakter te geven.
palet d'or praline
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld praline palet d'or voor 64 pralines
Opbrengst 64 pralines
Ingrediënten
ganache
- 130 gr room 35 %
- 240 gr chocolade fondant
- 25 gr boter
- 10 gr honing
enroberen
- fondant chocolade
- cacaonibs
- eetbaar goudpoeder
- Tempereer de chocolade.
Instructies
ganache
- Breng de room aan de kook en voeg de honing toe.
- Giet in 3 keer al goed roerend bij de chocolade, verkrijg een gladde emulsie. Roer de boter onder.
- Doe de ganache in een kader van 20 x 20 cm, 8mm hoog op bakpapier of folie. Laat opstijven in de koelkast.
- Snij vierkantjes van 2,5 cm.
enroberen
- Doe de cacaonibs in een potje met het goudpoeder. Schud met het potje tot je goudsteentjes krijgt.
- Dompel, enrobeer de ganache blokjes in de chocolade. Plaats op bakpapier, versier met en cacaonig en laat kristaliseren.
Geniet van het lekkers, met mate