Een exotisch gebakje met een cilinder mango mousse, op een laagje passievruchtengelei, mango en kokosbiscuit.
Het gebakje is glutenvrij, en bevat geen eigelen. Ideaal voor wanneer je eiwitten over hebt.
De mousse wordt in buisjes gedaan. Hiervoor heb ik een PVC buis van 32 mm doormeter genomen en stukjes van 12 cm gesneden. Hierin een rolletje plasticfolie.

exotisch gebakje

kokosbiscuit, mango, passievruchtengelei, mango mousse, melkchocolade, kokos 
Voor 6 gebakjes van 12 x 4cm
Gang Dessert
Keuken Belgisch
Trefwoorden gebakje, kokos, mango, passievrucht
Totale Tijd 2 hours 30 minutes
Opbrengst 6 personen
Auteur krollemol

Ingrediënten

Mango mousse

  • 6 gr gelatine
  • 50 gr eiwit
  • 100 gr suiker
  • 30 gr water
  • 200 gr mango vruchtenpuree
  • 60 gr italiaanse meringe
  • 143 gr room 35%

passievruchtengelei

  • 5 gr gelatine
  • 180 gr passievruchtenpuree
  • 36 gr suiker

kokosbiscuit

  • 225 gr eiwit
  • 105 gr cassonade suiker
  • 75 gr amandelpoeder
  • 45 gr maïszetmeel
  • 105 gr kokosrasp
  • 165 gr poedersuiker

opbouw en afwerking

  • 1 mango
  • 1 kokosnoot
  • Melkchocolade

Instructies

Mango mousse

  • De gelatine laten weken in koud water.
  • Maak een italiaanse meringue van het eiwit, de suiker en het water.
  • Klop de slagroom lobbig.
  • Verwarm een deel van mangopuree, los hierin de gelatine op. Roer onder de rest van de puree.
  • Spatel de vruchtenpuree onder 60gr van de italiaanse meringue en de slagroom.
  • Doe in buisjes, laat opstijven in de diepvries.

passievruchtengelei

  • De gelatine laten weken in koud water.
  • Breng de passievruchtenpuree even aan de kook met de suiker.
  • Voeg de gelatine toe. Doe 3 à 4 mm dik in een bakje. Laat opstijven in de koelkast.

kokosbiscuit

  • Klop de eiwitten stijf met de cassonade suiker.
  • Zeef het maïszetmeel en de poeder suiker, meng met het amandelpoeder en de kokosrasp.
  • Spatel de droge bestanddelen onder het opgeklopte eiwit.
  • Verdeel over een bakplaat van 30×40 cm. Bak gedurende 12à14 minuten op 170°C (heteluchtoven). Laat afkoelen op een rooster.

opbouw en afwerking

  • Verdeel de kokosbiscuit in stukjes van 12x4cm.
  • Leg hierop een plakje verse mango.
  • En een plakje passievruchtengelei, melkchocolade

 

Geniet van het lekkers, met mate   ☕☕☕