Siciliaans brood – uit het boek de ‘The Italian Baker’. In de vorm van occhi (ogen).
Tarwebloem, durum, gist, zout, olijfolie, honing en water.
Het oorspronkelijke recept had moutsiroop in plaats van honing, maar die had ik niet
Wat sesam- en anijszaadjes bovenop.
siciliaans brood
siciliaans brood met durumVoor 2 broodjes
Opbrengst 4 personen
Ingrediënten
- 150 gr tarwebloem
- 350 gr durum
- 7 gr instant gist
- 15 gr olijfolie
- 10 gr zout
- 7 gr moutsiroop
- Sesamzaad
- Anijszaad
Instructies
- Meng al de ingrediënten in de keukenrobot een paar minuten met de K haak, voeg de olie als laatste toe.
- Laat het deeg nog 5 minuten kneden met de spiraal haak.
- Laat het deeg 30′ minuten rijzen.
- Sla het deeg neer en verdeel het in 4 gelijke stukken. Bol het op en laat 10 minuten rijzen. Maak het lang, ca 30 cm. Rol het op in een omgekeerde S.
- Laat het rijzen tot het verdubbeld is in volume.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 225°C.
- Sprenkel sesam- en of anijszaadjes op de broodjes.
- Zet de broodjes in de oven, en maak wat stoom door met een plantenspuit op de zijkanten te spuiten.
- Verlaag de temperatuur naar 200°C en bak nog 20à30 minuten.
- Haal het siciliaans brood uit de oven en laat afkoelen op een rooster
Geniet van het lekkers, met mate