Germarmerde cake met gewoon cakebeslag en cakebeslag met matcha.
Gehuld in witte chocolade met matcha, versierd met hazelnootjes.

recept gemarmerde matcha cake

 

germarmerde matcha cake

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk 
cake beslag, matcha beslag, matcha chocolade 
Voor 3 matcha cakejes van 14×7.5×7.5cm
Gang Dessert
Keuken Frans, japans
Trefwoorden cake, matcha, matcha cake
Totale Tijd 1 hour 30 minutes
Opbrengst 12 personen
Auteur Krollemol

Ingrediënten

beslag natuur

  • 50 gr gesmolten boter
  • 40 gr eigeel
  • 130 gr suiker
  • 87 gr room
  • 120 gr patentbloem
  • 3 gr bakpoeder

beslag met matcha

  • 45 gr gesmolten boter
  • 40 gr eigeel
  • 120 gr suiker
  • 60 gr room
  • 60 gr patentbloem
  • 1 gr bakpoeder

10 gr matcha theepoeder

    chocoladeomhulsel

    • 450 gr witte chocolade
    • 60 gr druivenpitolie
    • 10 gr matcha theepoeder

    Afwerking

    • hazelnoten
    • witte chocolade

    Instructies

    beslag natuur

    • Laat de boter smelten en wat afkoelen.
    • Meng de suiker en het eigeel, voeg de room toe.
    • Zeef het bakpoeder en de bloem en meng onder. Roer als laatste de gesmolten boter onder.
    • Doe het beslag in een spuitzak.

    beslag met matcha

    • Laat de boter smelten en wat afkoelen.
    • Meng de suiker en het eigeel, voeg de room toe.
    • Zeef het bakpoeder, de bloem en het matcha thepoeder en meng onder. Roer als laatste de gesmolten boter onder.
    • Doe het beslag in een spuitzak.
    • Vet de bakvormen in. Spuit afwisselend natuur- en matchbeslag. Maak met een satestokje circelende bewegingen door het beslag.
    • Bak 10minuten op 180°C dan nog ongeveer 30 minuten op 165°C (doe de priktest om te kijken wanneer de cake klaar is)
    • Haal uit de oven, ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

    chocoladeomhulsel

    • Smelt de chocolade, roer de olie en het theepoeder onder.
    • Dompel de cakes in de chocolade

    afwerken

    • hazelnoten
    • witte chocolade
    • Versier met de hazelnoten en stukjes witte chocolade.