Germarmerde cake met gewoon cakebeslag en cakebeslag met matcha.
Gehuld in witte chocolade met matcha, versierd met hazelnootjes.
recept gemarmerde matcha cake
germarmerde matcha cake
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk cake beslag, matcha beslag, matcha chocolade Voor 3 matcha cakejes van 14×7.5×7.5cm
Opbrengst 12 personen
Ingrediënten
beslag natuur
- 50 gr gesmolten boter
- 40 gr eigeel
- 130 gr suiker
- 87 gr room
- 120 gr patentbloem
- 3 gr bakpoeder
beslag met matcha
- 45 gr gesmolten boter
- 40 gr eigeel
- 120 gr suiker
- 60 gr room
- 60 gr patentbloem
- 1 gr bakpoeder
10 gr matcha theepoeder
chocoladeomhulsel
- 450 gr witte chocolade
- 60 gr druivenpitolie
- 10 gr matcha theepoeder
Afwerking
- hazelnoten
- witte chocolade
Instructies
beslag natuur
- Laat de boter smelten en wat afkoelen.
- Meng de suiker en het eigeel, voeg de room toe.
- Zeef het bakpoeder en de bloem en meng onder. Roer als laatste de gesmolten boter onder.
- Doe het beslag in een spuitzak.
beslag met matcha
- Laat de boter smelten en wat afkoelen.
- Meng de suiker en het eigeel, voeg de room toe.
- Zeef het bakpoeder, de bloem en het matcha thepoeder en meng onder. Roer als laatste de gesmolten boter onder.
- Doe het beslag in een spuitzak.
- Vet de bakvormen in. Spuit afwisselend natuur- en matchbeslag. Maak met een satestokje circelende bewegingen door het beslag.
- Bak 10minuten op 180°C dan nog ongeveer 30 minuten op 165°C (doe de priktest om te kijken wanneer de cake klaar is)
- Haal uit de oven, ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
chocoladeomhulsel
- Smelt de chocolade, roer de olie en het theepoeder onder.
- Dompel de cakes in de chocolade
afwerken
- hazelnoten
- witte chocolade
- Versier met de hazelnoten en stukjes witte chocolade.