Een klassieker uit de Amerikaanse keuken, een red velvet cake met roomkaascrèmevulling.
recept red velvet cake
red velvet cake
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk Voor een ronde cake van 20cm of 3 kleine cakes
Opbrengst 12 personen
Ingrediënten
Red Velvet beslag
- 325 gr patentbloem
- 1 tl baksoda
- 1 tl zout
- 20 gr cacaopoeder
- 300 gr suiker
- 100 gr ei
- 150 gr druivenpitolie
- 240 gr karnemelk
- 5 gr azijn
- 5 gr vanille-extract
- rode voedselkleurstof
roomkaasvulling
- 300 gr roomkaas philadelphia – Montchou
- 50 gr boter
- 100 gr poedersuiker
- 1 tl vanilleextract
Instructies
Red Velvet beslag
- Maak de bakvormen klaar.
- Verwarm de oven voor open 175°C Conventioneel 160°C Hete lucht.
- Meng in een grote kom de gezeefde bloem, bak-soda, zout en het ‘gezeefd’ cacao poeder. Roer alles goed onder elkaar.
- In een andere kom doe de suiker, voeg de azijn en rode kleurstof toe, dan de olie en de karnemelk. Meng alles goed onder. Doe de licht gekluste eieren en het vanille-extract toe.
- Doe de kom met de vloeistoffen bij in de grote komen en meng tot alles samenkomt (niet teveel mengen dit creëert gluten en een taaie taart).
- Verdeel het beslag in de bakvorm(en), en plaats in de oven voor ongeveer 35 minuten.
- Steek een prikker in het midden van de taart, er mag geen beslag meer aanhangen.
- Haal uit de oven, laat even afkoelen. Snij voorzichtig de kanten los, indien nodig. Ontvorm, en plaats op een rooster om verder te laten afkoelen.
roomkaasvulling
- De roomkaas en boter moeten op kamertemperatuur zijn.
- Doe de zachte boter in de keuken robot en men ze zacht romig met de K haak met spatel.
- Voeg de roomkaas toe tot is opgenomen op lage snelheid.
- Gezifte Poedersuiker in één keer toevoegen, laten incorporeren, alsook het vanille-extract bijvoegen.
- Eventueel in de koelkast laten opstijven alvorens taart te maskeren.
- Snij de taarten eventueel wat bij / recht. Bewaar de kruimels.
- Breng een de roomkaas-crème aan. Maskeer met roomkaas en versier eventueel met de kruimels.