Bretoense Macarons, zonder kleurstof.   Extra versierd met stukjes crêpes dentelle (feuilletine) en met een vulling van karamel gezouten met bretoens zeezout  – sel de guerande.

Het bereiden van de macaronschelpen kan je hier vinden : Macaron schelpen met frans meringue.

 

recept bretoense macarons

 

bretoense macarons

bretoense macarons : macaronschelpen, gezouten karamel, feuilletine
geen kleurstof, glutenvrij
Moeilijkheidsgraad : gemiddeld
Kostprijs :  €
Recept versie : 1.0
Gang Dessert
Keuken Frans
Trefwoorden bretoens, feuilletine, gezouten karamel, macarons
Voorbereiding 40 minutes
Kook Tijd 14 minutes
rusttijd 40 minutes
Opbrengst 30 macarons
Auteur Krollemol

Ingrediënten

gezouten karamelvulling

  • 150 gr suiker
  • 168 gr room 35%
  • 33 gr boter
  • 3 gr fleur de sel

Instructies

Macaron schelpen

  • Bereid de macaronschelpen,  breng als versiering extra feuilletine aan op de schelpen.

gezouten karamel

  • Maak een droge karamel van de suiker
  • verwarm ondertussen de room.
  • blus de karamel met de room
  • laat afkoelen tot 50°C
  • meng de boter onder de karamel
  • laat verder afkoelen
  • klop de karamel wat op, voeg op het einde het fleur de sel toe

montage

  • Doe de gezouten karamelvulling in een spuitzak met een rond spuitmondje van circa 9mm 
  • spuit een toefje karamelvulling op een macaronschelp.
  • zet een tweede macaronschelp op de vulling, en duw wat samen tot de vulling gelijk de rand komt.

Aantekeningen

macaronschelpen
De vulling kan een dag op voorhand gemaakt worden.