Bretoense Macarons, zonder kleurstof. Extra versierd met stukjes crêpes dentelle (feuilletine) en met een vulling van karamel gezouten met bretoens zeezout – sel de guerande.
Het bereiden van de macaronschelpen kan je hier vinden : Macaron schelpen met frans meringue.
recept bretoense macarons
bretoense macarons
bretoense macarons : macaronschelpen, gezouten karamel, feuilletinegeen kleurstof, glutenvrijMoeilijkheidsgraad : gemiddeldKostprijs : €Recept versie : 1.0
Opbrengst 30 macarons
Ingrediënten
macaronschelpen
- 20 gr feuilletine
- macaronschelpen
gezouten karamelvulling
- 150 gr suiker
- 168 gr room 35%
- 33 gr boter
- 3 gr fleur de sel
Instructies
Macaron schelpen
- Bereid de macaronschelpen, breng als versiering extra feuilletine aan op de schelpen.
gezouten karamel
- Maak een droge karamel van de suiker
- verwarm ondertussen de room.
- blus de karamel met de room
- laat afkoelen tot 50°C
- meng de boter onder de karamel
- laat verder afkoelen
- klop de karamel wat op, voeg op het einde het fleur de sel toe
montage
- Doe de gezouten karamelvulling in een spuitzak met een rond spuitmondje van circa 9mm
- spuit een toefje karamelvulling op een macaronschelp.
- zet een tweede macaronschelp op de vulling, en duw wat samen tot de vulling gelijk de rand komt.
Aantekeningen
macaronschelpen
De vulling kan een dag op voorhand gemaakt worden.