Deze blog gaat over zelf thuis bakken, met gereedschappen die binnen het bereik liggen voor de hobbyist en verkrijgbaar zijn voor een amateur. Het is mijn manier om de bak-technieken onder de knie te krijgen, te verbeteren en bij te leren. Vroeger schreef ik alles op in een boekje, maar dat werd al snel onoverzichtelijk.
Deze site leek me een handigere manier om de vorderingen en recepten bij te houden.

Waar ik in het begin algemeen bakte, is de aandacht de laatste jaren toch verschoven naar patisserie.

De recepten zijn allemaal uitgeprobeerd, doch het zou kunnen dat er hier en daar een foutje ingeslopen is. Meestal gaat het om eerlijk recepten, met alledaagse ingrediënten. Met een voorkeur voor streekeigen producten.
Wie Limburg – Haspengouw zegt, zegt fruit, vlaaien, stroop, speculaas, …

Ieder bakt zijn koek zoals hij hem wil eten, de recepten zijn eerder leidraden en kunnen worden aangepast aan iemand zijn eigen smaak.

Ik hou nog wel wat van experimenteren en (mis)baksels te verbeteren en daardoor kunnen soms recepten (licht) gewijzigd worden om de volgende keer tot een beter resultaat te komen.

Ook is de site een leuke manier om beter inzicht te krijgen in de opbouw en onderhoud van de site zelf. Het beter leren nemen van foto’s van de gebakjes. En wat kennis opdoen over de herkomst van ons bakerfgoed.

 

Veel leesplezier …

☕☕☕☕