Bosvruchtenvlaai Open
Een open bosvruchtenvlaai, een vlaai met een vulling van gemengde bosvruchten. Deze bosvruchten kunnen vers zijn of kant en klare mixen uit de diepvries. De bosvruchtenmengeling bestaat uit : rode bes, aardbei, framboos, braambes, zwarte bes, wilde bosbes
Deze bosvruchtenvlaai is wat zurig, ze kan ook afgewerkt worden met een zoete topping, crumble, meringue of slagroom.
De vlaai kan gebakken worden met 2 subrecepten.
Het deeg is een klassiek vlaaiendeeg met gist. Van de overschotjes kan een fantasieboordje worden gemaakt, of een appelbol of flap. De vulling – is een gebonden bosvruchtenvulling.
Recept open bosvruchtenvlaai
Bosvruchtenvlaai Open
Moeilijkheidsgraad : Makkelijk Samenstelling : bosvruchtenvulling, dorure, vlaaiendeeg, afwerkingVoor 1 vlaai van 30cm Recept versie : 1.0
Opbrengst 12
Ingrediënten
Bosvruchtenvulling
- 1 Portie
Bosvruchtenvulling - 30 gr Broyage (1/2 amandelpoeder 1/2 poedersuiker)
Vlaaiendeeg
- 1 Portie op basis van 250 gr bloem
Bakken en afwerking
- Boter om vlaaipan in te vetten
- 1 Ei voor dorure
Instructies
Bosvruchtenvulling
- Bereid de bosvruchtenvulling1 Portie Bosvruchtenvulling
Vlaaiendeeg
- Bereid het
vlaaiendeeg op basis van 250gr bloem.1 Portie op basis van 250 gr bloem - Rol het uit en fonceer het in een ingeboterde vlaaipan. En prik gaatjes in de bodem.Boter
- Strooi wat broyage over de bodem (dun laagje).30 gr Broyage
- Verdeel hier over de Bosvruchtenvulling.
Dorure
- Klop een ei.1 Ei
- Strijk de rand van het vlaaiendeeg in met dorure.
Narijzen
- Laat de vlaai nog een half uur narijzen op een warme plaats.
Bakken
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Bak de bosvruchtenvlaai af op 170-180°C gedurende 25 à 30 minuten.
Afwerking
- Verwarm de afdekgelei met wat water.
- Strijk de bovenkant van de vulling van de bosvruchtenvlaai in met de afdekgelei.
Sub-recept vlaaiendeeg
vlaaiendeeg met gist
deeg voor een vlaai met gist
Opbrengst 12 personen
Ingrediënten
- 400 gr bloem patent
- 8 gr instant gist
- 6 gr zout
- 20 gr suiker
- 80 gr ei
- 160 gr melk
- 96 gr boter zacht
Instructies
- Weeg al de ingrediënten af
- Bloem, gist , suiker, ei , melk, zout en boter in de kom van de keukenrobot plaatsen. De deeghaak op de robot plaatsen.
- Twee minuten op lage snelheid mengen. Tot alles homogeen is samengekomen.
- Dan 2 minuten op middelmatige snelheid laten kneden.
- Het deeg even nakneden met hand, en opbollen.
- Doe het deeg in een afgedekte kom. Laat 30’ rijzen op een warme plaats.
Sub-recept Bosvruchtenvulling
Bosvruchtenvulling
Bosvruchtenvullling om te gebruiken in gebak. Licht zuur van smaak.Moeilijkheidsgraad : Makkelijk Samenstelling : Bosvruchten bindmiddel Voor 1 vlaai van 30cm Recept versie : 1.0
Opbrengst 12
Ingrediënten
- 1000 gr Brosvruchten vers of diepvries
- 40 gr Koud bindmiddel
- 80 gr Suiker
Instructies
- Laat de ingevroren bosvruchten ontdooien.
- Meng de suiker en het koud bindmiddel. Meng het vervolgens al sneeuwend onder de bosvruchten mix.
- Bewaar koel en afgedekt.