Frangipanegebakjes Framboos
Hedendaags frangipanegebakje in de vorm van een tartelette met croutedeeg, een zurige confituur met framboos en frangipane.
Frangipane is het lekkerst de dag na het bakken.
Recept Frangipanegebakje met framboos
Frangipanegebakje met framboos
Recept voor 12 Frangipanegebakjes van 8cmMoeilijkheidsgraad : GemiddeldSamenstelling : Croutedeeg, Frambozenconfituur, FrangipanebeslagRecept versie : 1.0
Opbrengst 12 gebakjes
Ingrediënten
Deeg
- 1 Portie
Croutedeeg
Frambozenconfituur
- 1 Portie Frambozenconfituur
Frangipanebeslag
- 1 Portie
Frangipanebeslag
Afwerking
- Afdekgelei
- Decorsuiker
- Frambozen
Gereedschap
- 12 taartringen 8cm
Instructies
Frambozenconfituur
- Maak de frambozenconfituur
Deeg
- Bereid het het croutedeeg.Rol het 2.5mm dik uit. Steek cirkels uit van c.a 12 cm. Eventueel even terug laten opstijven.
- De taartringen licht inboteren, en fonceren met het uitgestoken deeg. De bodem prikken met een vork.
- Bak 15' af op 160°C. Haal uit de oven
Frangipanebeslag
- Bereid ondertussen het frangipanebeslag
Verder afbakken
- Spuit een dunne spiraal confituur op de bodem.
- Spuit een dikkere spiraal frangipanebeslag zodat het taartje 3/4 gevuld is.
- Bak 20' verder af op 170°C
Afwerking
- Haal uit de oven. Verwijder de bakcirkels. Bestrijk met afdekgelei. Laat de gebakjes verder afkoelen.
- Dip het open uiteinde van de framboos in de decorsuiker en plaats op het gebakje.
Croute deeg
Basis croute deeg
Ingrediënten
- 120 gr Boter (Zacht)
- 50 gr Suiker
- 50 gr Amandelpoeder
- 50 gr Ei (Medium ei)
- 200 gr Patentbloem
- 2 gr Fleur de Sel
Instructies
- Klop de boter zacht. (bij voorkeur in een keukenrobot met K haak)
- Voeg het suiker toe, en blijf zacht kloppen.
- Amandelpoeder toevoegen.
- Ei toevoegen en laten opnemen.
- Bloem en zout toevoegen, en kort laten mengen.
- Inpakken in folie en terug laten opstijven in de koelkast.
Franchipane beslag
Franchipane beslag
Ingrediënten
- 125 gr boter (zacht)
- 125 gr amandelpoeder
- 125 gr poedersuiker
- 100 gr ei (2 medium)
- 30 gr bloem
Instructies
- Broyage maken : De poedersuiker en het amandelpoeder mengen.
- De boter crèmeren: De boter opkloppen, zacht en luchtig maken – moet zalfachtig zijn, niet gesmolten.
- Meng er één ei en de helft van de broyage goed onder.
- Herhaal met het 2de ei en de andere helft van de broyage.
- Zeef de bloem, en spatel door het beslag.