Basisrecept voor italiaanse meringue.

Italiaanse Meringue

Voor 1 portie Italiaanse Meringue
Moeilijkheidsgraad : Makkelijk 
Samenstelling : Eiwit Suiker(siroop)
Recept versie : 1.0
Gang Dessert
Keuken Belgisch, French
Trefwoorden italiaanse meringue
Voorbereiding 10 minutes
Kook Tijd 5 minutes
Totale Tijd 20 minutes
Opbrengst 1 Portie
Auteur Krollemol

Ingrediënten

Siroop

  • 40 gr Water
  • 120 gr Suiker

Eiwit

  • 60 gr Eiwit

Instructies

Siroop

  • Doe het water in een kookpot, vervolgens de suiker.
    40 gr Water, 120 gr Suiker
  • Breng aan de kook tot 121°C
  • Als de temperatuur 110°C bereikt, begin de eiwitten op te kloppen

Meringue

  • Zet de klopper (mixer) op een trage stand, voeg de siroop in een zachte straal toe.
    60 gr Eiwit
  • Laat de meringue koud kloppen op hoge snelheid.