De macaron schelpen met Franse meringue.

Bij Franse meringue wordt de suiker niet eerst gekookt tot een siroop zoals bij de Italiaanse. Dit maakt dat deze methode iets sneller is dan de Italiaanse variant. Ook wel interessant als je macarons wil maken met kinderen.

Het recept is goed voor 2 kleine bakplaten of  1 grote bakplaat.

macaron schelpen - franse meringue

macaron schelpen - franse methode
Moeilijkheidsgraad : gemiddeld
Recept versie : 1.0
Gang Dessert
Keuken Frans
Trefwoorden franse meringue, marcon, schelpen
Voorbereiding 15 minutes
Kook Tijd 14 minutes
rusttijd 30 minutes
Opbrengst 30 macarons
Auteur krollemol

Ingrediënten

broyage

  • 120 gr poedersuiker
  • 120 gr amandelpoeder

schelpen

  • 110 gr eiwit
  • 125 gr suiker
  • (kleurstof)
  • (versiering)

Instructies

broyage

  • Doe het suiker en het amandelpoeder in de foodprocessor en laat de het mengen tot een fijnen boyage
  • Zeef het de broyage

schelpen

  • klop het eiwit stijf op een middelmatige snelheid
  • als er zich beginnen strepen in het eiwit te vormen, doe 1/3 van de suiker bij het eiwit. laat verder kloppen
  • Voeg nog 1/3 van de suiker bij
  • Voeg de kleurstof bij (indien gewenst) en het laatste deel suiker. Laat verder kloppen tot stijve pieken.
  • Voeg de broyage bij de meringue. En macaroneer het mengsel. 
  • Doe het macaronbeslag in een spuitzak met een rond spuitmondje van 12 mm
  • Spuit de macarons van ongeveer 3.5cm, laat minimum 2 cm tussen.
  • Klop een paar maal onder de bakplaat om de macarons af te vlakken en eventuele luchtbellen te verwijderen
  • Eventueel : breng versiering aan op de schelpen.
  • Laat 20 à 40 minuten korstje vormen. 
  • Bak de macarons af, 14' op 140°C in een heteluchtoven
  • Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster