Fruit Seizoenen
Wie veel met vers fruit werkt, is gebonden aan de seizoenen.
Heel wat fruit is buiten de seizoenen beschikbaar, doch het lekkerste en het meest frisse uitziende fruit blijft vers fruit.
Buiten de seizoen kan teruggevallen worden op diepgevroren -, -purees en gedroogd fruit. Deze lenen zich meestal goed voor crèmes. Doch zichtbaar op een gebak ziet het er niet altijd appetijtelijk uit.
Soms is er ook een aanbod aan geïmporteerd fruit, doch dit is meestal duurder. En mist soms ook wat aan smaak.
Nazomer
september – oktober
- Vijg
- Amandel
- Peer
- Druif
Smaken van de herfst
september – oktober
- Granaatappel
- Clementines
- Kastanje
- Appel
- Citroen
Exotische Citrusvruchten
januari – maart
- Ananas
- Appelsien
- Bloedappelsien
- Litchi
- Passievrucht
Lentesmaken
april – mei
- Citronelle
- Pistache
- Arabica
- Rietsuiker
- Pompelmoes
- Vlierbloesem
Zacht fruit
juni – augustus
- Aardbei
- Kers
- Framboos
- Citroenverbena
- Perzik
- Blauwe bosbessen
- Pruim
- Kruisbessen
Tijdloos
gans het jaar
- Praliné
- Karamel
- Vanille