Wie veel met vers fruit werkt, is gebonden aan de seizoenen.

Heel wat fruit is buiten de seizoenen beschikbaar, doch het lekkerste  en het meest frisse uitziende fruit blijft vers fruit.

Buiten de seizoen kan teruggevallen worden op diepgevroren -, -purees en gedroogd fruit. Deze lenen zich meestal goed voor crèmes. Doch zichtbaar op een gebak ziet het er niet altijd appetijtelijk uit.

Soms is er ook een aanbod aan geïmporteerd fruit, doch dit is meestal duurder. En mist soms ook wat aan smaak.

 

Nazomer

september – oktober

  • Vijg
  • Amandel
  • Peer
  • Druif

Smaken van de herfst

september – oktober

  • Granaatappel
  • Clementines
  • Kastanje
  • Appel
  • Citroen

Exotische Citrusvruchten

januari – maart

  • Ananas
  • Appelsien
  • Bloedappelsien
  • Litchi
  • Passievrucht

Lentesmaken

april – mei

  • Citronelle
  • Pistache
  • Arabica
  • Rietsuiker
  • Pompelmoes
  • Vlierbloesem

Zacht fruit

juni – augustus

  • Aardbei
  • Kers
  • Framboos
  • Citroenverbena
  • Perzik
  • Blauwe bosbessen
  • Pruim
  • Kruisbessen

Tijdloos

gans het jaar

  • Praliné
  • Karamel
  • Vanille