Go Back

vlaaiendeeg met gist

deeg voor een vlaai met gist
Bereidingstijd10 mins
Kook Tijd5 mins
Totale Tijd15 mins
Gang: Dessert
Keuken: Belgisch, Limburg, Nederlands
Trefwoorden: vlaai, vlaaiendeeg
Krollemol
Opbrengst: 12 personen
Auteur: Krollemol

Ingrediënten

  • 400 gr bloem patent
  • 8 gr instant gist
  • 6 gr zout
  • 20 gr suiker
  • 80 gr ei
  • 160 gr melk
  • 96 gr boter zacht

Instructies

  • Weeg al de ingrediënten af
    vlaai ingrediënten afwegen en klaarzetten
  • Bloem, gist , suiker, ei , melk, zout en boter in de kom van de keukenrobot plaatsen. De deeghaak op de robot plaatsen.
    doe ingredienten voor de vlaai in de kom van de keukenrobot
  • Twee minuten op lage snelheid mengen. Tot alles homogeen is samengekomen.
    vlaai ingrediênten homogeen laten samenkomen
  • Dan 2 minuten op middelmatige  snelheid laten kneden.
    vlaaiendeeg laten kneden
  • Het deeg even nakneden met hand, en opbollen.
  • Doe het deeg in een afgedekte kom. Laat  30’ rijzen op een warme plaats.
    vlaaendeeg afdekken en laten rijzen