Go Back
Print
Recipe Image
Instruction Images
Afdrukken
vlaaiendeeg met gist
deeg voor een vlaai met gist
Bereidingstijd
10
mins
Kook Tijd
5
mins
Totale Tijd
15
mins
Gang:
Dessert
Keuken:
Belgisch, Limburg, Nederlands
Trefwoorden:
vlaai, vlaaiendeeg
Krollemol
Opbrengst:
12
personen
Auteur:
Krollemol
Ingrediënten
400
gr
bloem patent
8
gr
instant gist
6
gr
zout
20
gr
suiker
80
gr
ei
160
gr
melk
96
gr
boter
zacht
Instructies
Weeg al de ingrediënten af
Bloem, gist , suiker, ei , melk, zout en boter in de kom van de keukenrobot plaatsen. De
deeghaak op de robot plaatsen.
Twee minuten op lage snelheid mengen. Tot alles homogeen is samengekomen.
Dan 2 minuten op middelmatige snelheid laten kneden.
Het deeg even nakneden met hand, en opbollen.
Doe het deeg in een afgedekte kom. Laat 30’ rijzen op een warme plaats.