klop het eiwit stijf op een middelmatige snelheid
als er zich beginnen strepen in het eiwit te vormen, doe 1/3 van de suiker bij het eiwit. laat verder kloppen
Voeg nog 1/3 van de suiker bij
Voeg de kleurstof bij (indien gewenst) en het laatste deel suiker. Laat verder kloppen tot stijve pieken.
Voeg de broyage bij de meringue. En macaroneer het mengsel.
Doe het macaronbeslag in een spuitzak met een rond spuitmondje van 12 mm
Spuit de macarons van ongeveer 3.5cm, laat minimum 2 cm tussen.
Klop een paar maal onder de bakplaat om de macarons af te vlakken en eventuele luchtbellen te verwijderen
Eventueel : breng versiering aan op de schelpen.
Laat 20 à 40 minuten korstje vormen.
Bak de macarons af, 14' op 140°C in een heteluchtoven
Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster