Go Back

macaron schelpen - franse meringue

macaron schelpen - franse methode
Moeilijkheidsgraad : gemiddeld
Recept versie : 1.0
Bereidingstijd15 mins
Kook Tijd14 mins
rusttijd30 mins
Gang: Dessert
Keuken: Frans
Trefwoorden: franse meringue, marcon, schelpen
krollemol
Opbrengst: 30 macarons
Auteur: krollemol

Ingrediënten

broyage

  • 120 gr poedersuiker
  • 120 gr amandelpoeder

schelpen

  • 110 gr eiwit
  • 125 gr suiker
  • (kleurstof)
  • (versiering)

Instructies

broyage

  • Doe het suiker en het amandelpoeder in de foodprocessor en laat de het mengen tot een fijnen boyage
  • Zeef het de broyage

schelpen

  • klop het eiwit stijf op een middelmatige snelheid
  • als er zich beginnen strepen in het eiwit te vormen, doe 1/3 van de suiker bij het eiwit. laat verder kloppen
  • Voeg nog 1/3 van de suiker bij
  • Voeg de kleurstof bij (indien gewenst) en het laatste deel suiker. Laat verder kloppen tot stijve pieken.
  • Voeg de broyage bij de meringue. En macaroneer het mengsel. 
  • Doe het macaronbeslag in een spuitzak met een rond spuitmondje van 12 mm
  • Spuit de macarons van ongeveer 3.5cm, laat minimum 2 cm tussen.
  • Klop een paar maal onder de bakplaat om de macarons af te vlakken en eventuele luchtbellen te verwijderen
  • Eventueel : breng versiering aan op de schelpen.
  • Laat 20 à 40 minuten korstje vormen. 
  • Bak de macarons af, 14' op 140°C in een heteluchtoven
  • Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster