Go Back

merveilleux

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk 
franse meringue, witte chocolade slagroom, framboos, witte chocolade 
Voor 6 merveilleux
Totale Tijd2 hrs
Gang: Dessert
Keuken: Belgisch
Trefwoorden: meringue, merveillieux, slagroom
Krollemol
Opbrengst: 6 personen
Auteur: Krollemol

Ingrediënten

witte chocolade slagroom

  • 1,5 vanillestok
  • 187 gr room 35%
  • 150 gr witte chocolade
  • 188 gr room 35%

meringues

  • 60 gr eiwit
  • 70 gr suiker
  • 70 gr poedersuiker

montage en afwerking

  • 150 gr wit chocoladeschaafsel
  • 250 gr frambozen

Instructies

witte chocolade slagroom

  • Schraap de vanillestok uit en doe het vanillemerg en de peul in een kookpot met de room. Breng aan de kook.
  • Giet in 3 keer op de witte chocolade om een ganache emulsie te maken. Roer iedere keer goed.
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur, roer de koude resterende slagroom onder. Dek af met een folie en zet een nachtje in de ijskast.

meringues

  • Klop de eiwitten op, start op een gemiddelde snelheid tot er zich strepen vormen in het schuim. Voeg dan in 3 of 4 keer de suiker toe. De snelheid mag geleidelijk hoger.
  • Spatel de poedersuiker onder. Spuit 12 cirkels van ongeveer 7cm op een bakplaat met een een siliconevel of bakpapier.
  • Laat 80 minuten bakken in een oven op 90°C (hete lucht).

montage en afwerking

  • Klop de witte chocolade slagroom op.
  • Breng een dun laagje slagroom aan op een meringue schijfje. Schik hierop 3 à 4 frambozen. Vul de gaten op met de slagroom.
  • Plaats hierop een tweede meringue schijfje.
  • Maskeer de zijkanten de bovenkant met de slagroom.
  • Bedek de merveilleux met chocoladeschaafsel. Zet een framboos op de merveilleux.