Doe de boter en het suiker in de keukenrobot, meng tot de boter luchtig is.
Voeg dan één voor één toe, en meng iedere goed tot alles is opgenomen:
Ei, eigeel, vanille-extract. Voeg dan het mengsel van van bloem, zout en zestes toe.
Laat alles samenkomen. Bol het deeg op, doe er folie omheen en plaats een paar uur
in de koelkast om stijver te worden.
Verwarm de oven voor op 170°C Hetelucht / 190°C Conventioneel.
Maak een bakvorm van 25cm klaar, neem een kleine 400 gram van het deeg. En rol in een ronde vorm uit tot een dikte van ongeveer 6mm.
Rol het deeg uit tussen folies, dan hoef je geen bloem toe te voegen, plakt je rol er niet in. En kan je 1 zijde van de folie verwijden en dan het geheel
overbrengen in de bakvorm en dan de ander folie verwijderen.
Leg bakpapier boven op het deeg en hierop bakparels (of bonen) om blind te kunnen afbakken.
Bak 10 à 15 minuten tot het er dof uit ziet. Haal uit de oven, verwijder de bakparels/bonen en aluminiumfolie en zet 10 à 13 minuten terug in de oven tot het een mooie gouden kleur heeft.
Haal uit de oven laat een 10tal minuten in de vorm afkoelen vooraleer te ontvormen, plaat op een rooster om verder te laten afkoelen.