Go Back

kaasvlaai

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk 
kaasvlaai, vlaaiendeeg, kaasvulling 
Voor een kaasvlaai van 30 cm
Totale Tijd2 hrs
Gang: Dessert
Keuken: Belgisch
Trefwoorden: kaas, kaasvlaai, kwark, platte kaas, vlaai
Krollemol
Opbrengst: 12 personen
Auteur: Krollemol

Ingrediënten

Vlaaiendeeg

  • 250 gr Bloem Patent
  • 5 gr Instant Gist
  • 12 gr Suiker
  • 50 gr Ei
  • 4 gr Zout
  • 60 gr Boter

Vulling Kaasvlaai

  • 500 gr volle platte kaas (kwark)
  • 200 gr Ei
  • 200 ml room
  • 200 gr Suiker
  • 18 gr vanillesuiker
  • 50 gr Vanillepuddingpoeder

Instructies

vlaaiendeeg

  • Meng al de ingrediënten ,behalve de bloem, laat nog een paar minuten kneden.
  • Bol het deeg open laat 20 à 30 minuten rijzen.
  • Maak een vlaaivorm van 30cm klaar. Boter de vorm lichtjes in en bestuif met bloem en verwijder de overtollige bloem.
  • Rol het deeg uit en fonceer in de vlaaivorm.

vulling kaasvlaai

  • Splits de eieren, hou de eiwitten even opzij en doe de dooiers in een grote kom.
  • Voeg de suiker en vanillesuiker toe, klop tot een witte luchtige massa (Ruban).
  • Meng de kaas onder, voeg vervolgens de room en het custardpoeder of vanillepuddingpoeder toe.
  • Klopt de eiwitten stijf, en spatel onder het mengsel om het extra luchtig te maken.
  • afwerken en bakken
  • Doorprik de bodem met een vork zodat de bodem niet kan gaan bollen tijdens het bakken. Vul de vlaai met het kaasmengsel tot een 7mm onder de rand.
  • Bak af op 160C° (Hete Lucht) 170C° (Conventioneel) tijdens 30 à 40 minuten. Kijk tijdens het bakken dat hij mooi het zelfde kleurt aan alle kanten, aan draai hem in de oven na 20 min. Uit de oven halen, ontvormen en op een rooster plaatsen om verder te laten afkoelen.