Go Back

banketbakkersroom

Moeilijkheidsgraad: makkelijk 
banketbakkersroom voor een portie van circa 370 gram
Totale Tijd20 mins
Gang: Dessert
Keuken: Belgisch, Frans, Nederlands
Trefwoorden: banketbakkersroom, crème patissière, gele room
Krollemol
Opbrengst: 1 portie
Auteur: Krollemol

Ingrediënten

banketbakkersroom

  • 240 gr volle melk
  • 30 gr suiker
  • 1 vanillestok
  • 30 gr suiker
  • 20 gr eigeel (1 ei)
  • 25 gr puddingpoeder
  • 25 gr boter

Instructies

banketbakkersroom

  • Schraap het merg uit de vanillestok en doe de peul en merg in een kook pot. Voeg de melk en de 30 gr suiker toe. Breng aan de kook – roer niet in de melk.
  • Roer het eigeel, suiker en pudding poeder glad.
  • Tempereer het eigeelmengsel: giet al roerend wat van de melk op het eigeelmengsel.
  • Voeg het eigeelmengsel bij de resterende melk en breng terug aan de kook tot de eerste bellen verschijnen. Ondertussen goed blijven roeren.
  • Laat de pudding afkoelen tot 40°C. Verwijder de vanillepeul. Mix de blokjes zachte boter onder de pudding, tot je een mooie gladde structuur krijgt.
  • Dek af met een vershoudfolie, die direct in contact op de pudding geplaatst wordt om velvorming te voorkomen. Laat verder afkoelen.
  • De banketbakkersroom terug opkloppen of mixen voor gebruik.

Aantekeningen

Basis voor één portie. Vermenigvuldig indien meer porties nodig zijn.